برگزاری سلسله نشست های هم اندیشی استادان دانشگاه علامه طباطبایی
با موضوع راهکارهای گفتمان سازی، تحقق و تبیین بیانیه گام دوم انقلاب

در راستای بررسی راهکارهای گفتمان سازی، تحقق و تبیین بیانیه گام دوم انقلاب، سلسله نشست های هماندیشی استادان به اهتمام دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علامه طباطبایی و با حضور جمع کثیری از استادان فرهیخته و اعضای هیأت علمی جوان – به عنوان مخاطبان اصلی بیانیه- دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.
تاکنون سه نشست در تاریخ های 24/2/98 ، 27/3/98 و 28/3/98 با شرکت جمعاً تعداد 119 نفر از استادان، از جمله ریاست دانشگاه جناب آقای دکتر سلیمی و جمعی از معاونان ایشان، در محل سالن جلسات دانشکده ارتباطات و سالن شورای کتابخانه مرکزی دانشگاه برگزار شده و بر اساس تاکید حاضران مبنی بر آن که این نشستها موجب دغدغه آفرینی، افزایش بینش و نگرش جامع به موضوع و نیز بیان راهکارهای عملی میشود، مقرر گردید نشستها به صورت تخصصی استمرار یابد.
در این نشست ها موضوع راهکارهای گفتمان سازی بیانیه گام دوم انقلاب در دو سطح دانشگاهیان بهطور عام و دانشگاه علامه طباطبایی(ره) بهطور خاص، از سوی اساتید مورد بررسی، تحلیل و واکاوی قرار گرفت. وجود دغدغه در تحقق عملی این بیانیه و همافزایی جمعی به منظور رسیدن به راهکارهای مطلوب و عملیاتی، منجر به ایجاد فضایی جدی و تحلیلی مبتنی بر نگاه از ابعاد مختلف به موضوع گردید. در هر یک از سه نشست، پس از ارائه بحث از سوی چند تن از استادان در ابتدای جلسه، حاضران به ارائه دیدگاهها و نقطه نظرات خویش پیرامون موضوع نشست پرداختند.

در آغاز این نشست ها حجتالاسلام صادق اکبری اقدم مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ضمن تشکر از حضور استادان در این نشست، ابراز داشت بیانیه گام دوم رهبر انقلاب اسلامی ظرفیت بسیار بالایی برای گفتمان سازی دارد که در این بین، نقش اساتید علوم انسانی در پرداختن به این بیانیه و تبیین آن حائز اهمیت است و گفتمان سازی این بیانیه در عرصه های مختلف اجتماع برکات فراوانی هم در عرصه داخلی و هم در عرصه ی بین الملل خواهد داشت. وی با استناد به آیه شریفه ۱۲۸ سوره نحل، شرط پیروزی حرکتهای اجتماعی را دو ویژگی مهم دانست: نخست اعتقاد، اعتماد و باور داشتن به وعدههای الهی که منجر به استقامت و استواری لازم میشود و دوم اهل عمل نیکو بودن. ایشان افزودند نمی شود از مردم انتظار داشت پای نظام باشند اما در اداره کشور به فکر آنان نباشیم. اقدام و حرکت برای رشد جامعه ضروری است. رهبر انقلاب در دیدار اساتید دانشگاهی خطاب به یکی از وزرا فرمودند: وظیفه دستگاههاست که برای گرفتن راهکار به سمت دانشگاهها بیایند و به مراکز علمی مراجعه کنند.
وی در ادامه افزود: طبق فرمایش مقام معظم رهبری در دیدار دانشگاهیان مبنی بر ضرورت تبیین علمی مسائل و مشکلات مدیریتها و دستگاهها توسط نخبگان علمی، رسالت دانشگاهیان در حوزه تبیین علمی و منطقی گفتمان سازی و حل مسایل بسیار با اهمیت است و در این خصوص دستگاههای مختلف لازم است طبق تاکید معظم له به تبیینهای صورت گرفته مراجعه کنند و رسانه ظرفیتی است که می تواند در عرصه فرهنگ سازی و گفتمان سازی بیانیه و ترویج تبیین علمی نخبگانی نقش جدی ایفا نماید.
مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه با اشاره به راهاندازی اندیشکده راهبردی بیان، ضمن دعوت به همکاری از همه اساتید و دانشجویان علاقه مند گفتند: این اندیشکده قرار است به تبیین علمی مباحث راهبردی ذیل بیانیه گام دوم انقلاب بپردازد و فرصتی برای بهره مندی از نخبگان دانشگاهی و حوزوی ایجاد نماید.

همچنین آقای دکتر حسین سلیمی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی با حضور در سومین جلسه از سلسله نشست ها، با بیان این که نباید به بیانیه گام دوم و این جلسات مهم، نگاهی تشریفاتی و صرفاً به دیدِ شرکت در یک نشست عادی داشته باشیم افزودند: بحث کاملاً جدی و کاربردی است. ما وارد یک عصر جدید در صحنه بینالملل شدهایم. بعضیاوقات این را در زبان میپذیریم اما در عمل بهگونهای دیگر عمل میکنیم.
ایشان افزودند: رسالت دانشگاه آن گونه که بر مبنای بیانیه گام دوم ترسیم میشود عبارت است از آن که ابتدا باید گذشته را بهدرستی بشناسیم؛ هم گذشته خودمان را و هم تجربیات جهانی را. دوم تربیت نسل جوان محقق اندیشمند و آفرینشگر است به گونه ای که احساس امید و آزادی کند. سوم اخلاق و معنویت است؛ این که چگونه اخلاق خود و دانشجویان را تنظیم کنیم. چهارم سبک زندگی است؛ کاربرد سبک زندگی در ادبیات؛ ناچاریم وارد یک دوره سبک زندگی متعالی شویم.

شایان ذکر است این نشستها توسط شبکه یک سیما، شبکه فرهنگ، شبکه اقتصاد صدای جمهوری اسلامی ایران و خبرگزاری فارس تحت پوشش خبری قرار گرفت.
مباحث مطرح شده در این نشستها پس از پیاده سازی و تدوین، منتشر و در اختیار مراجع ذی صلاح و عموم قرار خواهد گرفت.






